Investeste ca un Om Calculat!
Investeste ca un Om Calculat!

Investeste ca un Om Calculat!

Investeste ca un Om Calculat!
Investeste ca un Om Calculat!

__________________________________________________
-Fiul meu vă datorează bani pentru un costum pe care i l-ați făcut acum trei ani, îi spuse croitorului un scoțian care tocmai intrase în magazin.
– Și dv. ați venit să-mi dați banii, nu-i așa?
– Nu!  Aș dori să-mi comand și eu un costum în aceleași condiții.

__________________________________________________

Observ din ce în ce mai mulți tineri care vin din străinătate cu bani și vor sa investească cu cap în Romania dar nu știu exact în ce. Lipsa de educație își spune cuvântul. Anturajul poate avea o influență majoră. Pe lângă alți factori de ordin intern sau extern care creează propriu cadru pe baza căruia se ia o decizie.

Felul cum ești învățat să cheltui banii îți poate influența decizia ta de investiție majoritară. Să zicem că ești obișnuit să cheltui banii la primul impuls, la primul stimul atunci cu siguranță vei lua decizii neinspirate la capitolul ăsta. Cu cât ai nevoie de un lucru cu atât acel lucru devine mai valoros. Se numeste legea rarității. Hai să îți dau un sfat prietenos. Mergi la cumpărături când piața aproape se termină. Atunci produsele sunt mai ieftine și poți negocia.

În supermarket nu intra cu stomacul gol când vrei să faci cumpărături masive. Mergi la cumpărături cu stomacul plin și ai să vezi că rămâi cu mai mulți bani în buzunar.  Cumulați la fiecare vizită în supermarket într-un an, trage tu linie și socotește câti bani economisești într-un an. Dec, te scutești de E-uri și rămâi și cu bani în buzunar.

Percepția asupra banilor îți influențeză decizia ta de investiție majoritară. Care e percepția ta asupra banilor? „Banii se fac greu”. „Banii sunt ochii dracului”.  „Banii vin dintr-o lume rea iar lumea rea nu e lumea mea”. Fă o re-evaluare și aruncă la coș convingerile despre bani care nu îți mai folosesc la nimic.

Îmi plac cumpărăturile mai mult decat o femeie și deseori când trebuie să cumpăr ceva mă decid mai greu decât o femeie. Investighez toată piața, mă consult și cu alții, analizez la rece apoi iau o decizie care mi-o asum. De îmi apare în față o super-mega ofertă greu de refuzat, îmi pun intrebări.  De imi vine să cumpăr ceva pe impuls, mă  intreb: chiar am nevoie de lucru ăsta sau vreau doar sa îmi hrănesc egoul? Și îmi mențin gândul dominant până la urmatorul stimul tentant care rar mă prinde în capcană. Dacă te prinde în capcana înseamnă că ți-a furat dracu mințile sau te-ai îndrăgostit de lucrul ăla. Cei din cartier cu care am copilarit știu foarte bine cum gestionam banii, cum negociam la șasprezece ani cu oameni de 35+ și cât imi ieșea.

Inteligența finaciară nu se predă la școală însă se preia mai mult sau mai puțin din familie.

Vreau să știi că cele mai faine investiții sunt cele în experiențe, nicidecum în gaget-uri care oricum să fim serioși nu poți tine pasul cu ele niciodată. Noile achiziții ne încântă la început apoi ne obișnuim cu ele.  Un studiu realizat timp de 20 de ani de profesorul de psihologie Thomas Gilovich de la Universitatea Cronell din America, a ajuns la o concluzie surprinzătoare: “nu cheltui banii pe lucruri. Dacă vei face asta, fericirea pe care ți-o provoaca acele obiecte va rezista foarte puțin. Gilovich a aflat că experiențele, indiferent cât de trecatoare ți se par în acest moment, te fac mult mai fericit pe termen lung”.

Așa ca în loc să ne cumpăram ultimul model de iPhone sau cel mai nou BMW, Gilovich ne recomandă sa ne asigurăm porția de fericire cheltuind bani pe experiențe. De exemplu: vizitarea unei expoziții, petrecerea timpului cu activități în aer liber, călătorind.

Trei Investitii înțelepte

Investiții cu bani puțini și profit mare?
Investiții cu risc minim dar randament mare?
Investiții cu bani mulți pe termen lung?

Ca viitor investitor ține cont că trebuie să cunoști piața financiară în care activezi, tendințele ei, câteva studii minime de economie etc. Când faci o investiție te asiguri că o faci pe termen lung cu efort minim și rezultate maxime, de preferat.


2017-2019 crestere economica zf.ro asa


Trei investiții de viitor:


1. Aurul. Va fi in viitor o activă care va detrona banii. Investiția în aur e una dintre cele mai bune investiții. Gândește-te la acest curs al aurului care este întotdeauna în creștere. Mai multe infomații bine documentate  găsești aici –

2. Proprietăți. Spații comerciale, terenuri agricole, apartamente. Cine a fost inspirat acum zece ani să cumpere spații comerciale, terenuri și apartamente a fost deștept. Totuși, piața prorpietăților încă mai merge. Sunt apartamente care se vând foarte ieftin din cauză că proprietarul are nevoie urgentă de bani. Iar dacă ești pe fază, ai de câștigat. Pentru asta trebuie să stai cu ochii numai pe anunțuri și să te interesezi ce zone sunt mai bune. Cumpară o garsonieră sau un apartament într-un oraș care are un centru universitar pentru a le oferi spre inchiriere studenților.

3. Acțiuni. Caută firme care sunt în creștere și vezi dacă este potențial de a investi. Apelează la cunoștințele de legătura a acelei companii.

Spor la investiții înțelepte!

Newsletter Masculinist.ro

Descoperă conținut exclusiv și bucură-te de beneficii speciale!


Abonează-te pentru articole exclusive și primești gratuit ghidul meu special.

Mulțumesc că te-ai abonat. În curând vei primi prin email ghidul gratuit. Verifică și rubrica Spam!

Verified by ExactMetrics