
Joc: Direct versus Indirect
Sunt sigur că fiecare playboy ca majoritatea bărbaților de altfel care citesc articolul ăsta… mai întâi au descoperit stilul indirect de abordare și li s-au părut fantastic câtă distracție, energie și amuzament îți poate aduce ție, femeii din față și chimiei dintre voi. Întorcându-mă în timp, stilul indirect l-am folosit cel mai mult până la limita vârstei de 22-23 de ani când am descoperit directul care mi s-a părut mai matur. Stilul indirect și acum și la 23 de ani mi se pare la fel de infantil. Dar ăsta e doar un început. Indirectul mult protejează orgoliu. Șansele de a fi refuzat sunt mai scăzute adresând o întrebare, făcând un sóndaj, cerând o părere despre ceva, sau făcând trucuri de magie. Indirectul e un mod de abordare de tip excuser pentru a invoca un motiv de a intra în vorbă cu o femeie. Directul e un modul de abordare, de exprimare a ceea ce TU gândești exact în capul tău și se reflectă la exterior. Tot ceea ce gândești și simți spui în mod DESCHIS și DIRECT. Iar asta te scutește de o groază de-a frustrări, îți spun eu. De fapt, directul te ajută să scoți masculinitatea afară din tine. Un bărbat autentic e direct în atitudine, comunicare și comportament. Dar cu inima deschisă (empatic). Direct nu înseamnă sa fii nepoliticos sau vulgar. Nu. După cum bine ai observat nu promovăm și încurajăm vulgaritatea pe site-ul nostru. A fi vulgar nu te face mai bărbat. Nici pe departe.
Un bărbat masculin autentic este radical de sincer și onest. El spune îndrăzneț lucrurilor pe nume atât online cât și offline, dacă situația o cere sau nu. O femeie te va respecta mai mult dacă ți-ai afirmat punctul de vedere clar și direct chiar dacă ai supărat-o un pic. Sunt mai multe șanse ca ea să revină la tine, pentru că o să te țină minte. Față de alți bărbați care au preferat să se abțină și nu dea cărțile pe față a ceea ce au gândit și au simțit despre ea și despre interacțiunile dintre voi.
Directul – îți pune toate rutinele, joculețele, trucurile într-o cutie mică. Ce te îndeamnă directul să faci cu acea cutie mică? Cutia aia mică o pui într-o cutie medie. Iar cutia medie într-o cutie mare. După care o poți arunca la coș. Pentru că nu îți mai folosește așa mult.
Ce înseamna “direct” și ce îl separă de indirect, “joc natural” și alte metode hibride care mai există?
Înseamnă să scapi de toate scuzele pe care le ai în cap.
Să cumperi un câine doar ca să ieși să întâlnești femei e o scuză ca să întâlnești femei, e indirect. Să abordezi o tipă întrebând-o în ce parte e biblioteca e o scuză ca să vorbești cu femeia, ca și cum n-ai fi destul de bun să intri în vorba cu ea pentru că ești interesat de ea. Să faci spectacole de mentalism și magie, să o distrezi e indirect, e o scuza să petreci timp cu femeia ca și când nu ai fi tu destul de bun. Să îi trimiți un bilețel cu un mesaj scris unei tipe, deoarece ți-e frică să îi spui direct lucrurile alea, e tot o scuză.
Toate motivele imaginate pe care le ai referitor din seria de ce nu poți sa te duci și să vorbești direct cu o tipă, fără să folosești o scuză – sunt blocaje în capul tău. Scapă de blocaje și ești direct. Atâta timp cât vei avea blocajele înăuntrul tău, vei fi un excuser indirect.
Principalul focus în direct ești TU (să scapi de blocaje, să-ți crești încrederea în tine etc.), în timp ce tipii care folosesc indirect se concentrează asupra lucrurilor din exterior, cum ar fi modelele de limbaj, trucurile magice, îmbrăcăminte ieșită din comun, rutine, joculețe, mușchi mai mari, mașini mai rapide, ceasuri mai scumpe.
În abordare, o vezi, te duci la ea și îi spui ceva de genul “bună, îmi place de tine, vreau să te cunosc mai bine”.
Diferențe de comportament: direct vs. indirect.
Apărătorii directului sunt cei care propun să nu-ți ascunzi intențiile. Pe scurt, este acceptabil ca o femeie să cunoască faptul că ești interesat de ea. Apărătorii indirectului încearcă să se bage prin ușa din spate. Prima dată, au grijă ca orice fac să nu arăte faptul că sunt interesați de ea, pe urmă încep foarte încet să le arate că nu e chiar așa.
Jocul direct vs. jocul indirect in seductie
Trebuie să descoperi ce e bun pentru tine, cum vrei să-ți trăiești viața. Directul nu înseamnă doar abordarea. Este a-ți arăta sau nu intențiile. “îmi place de tine și vreau să te cunosc mai bine”. Cu asemenea afirmație, nu mai rămâne nici un dubiu că interesul e de natură romantică. E asta singura metoda? Normal că nu. Poți să vorbești de orice vrei, dar dacă arăți interes, te comporți în mod direct. Direct dintr-o postură dominantă. Poți să te gândești la James Bond, atunci când era interpretat de Sean Connery. James Bond de obicei nu spunea cuvintele “îmi place de tine și vreau să te cunosc mai bine”. Nu îmi amintesc să fi spus vreodată așa ceva însă întrebarea este: Intențiile lui erau clare? Absolut! Nu era dubiu nici pentru o jumătate de secundă care erau intențiile lui în conversațiile cu femeile și femeile știau foarte clar lucrul ăsta. Mulți dintre noi știm că 93% din comunicare e non-verbală. Un zâmbet ștrengăresc, o sclipire în ochi, sunt manifestările comportamentului direct atunci când unul își arată intențiile. Care sunt intențiile? Faptul că este interesat în mod romantic de femeie.
Modelul de comportament indirect e bazat pe faptul că îți ascunzi intențiile până mai târziu, când simți că ești în stare să-ți divulgi adevăratele intenții. În esență e un fel de: “Hei, uite, nu mă dau la tine, nu sunt interesat de tine, vreau doar o opinie de la tine, atâta tot. În ceea ce te privește, lucrez pentru compania de sondaje și fac o trecere în revista în seara asta.”
Asta e diferența din punct de vedere comportamental dintre direct și indirect. Îți ascunzi intențiile sau femeia știe clar că te dai la ea indiferent de ce vorbești cu ea?
E o regulă absolută? Nu. Pot exista cazuri când nu știi dacă tipul de lângă ea e prietenul ei sau rudă cu ea. Poate nu vrei să flirtezi prea mult cu ea când e prietenul ei de față.
Dar știi clar că atunci când o abordezi îți manifești direct intențiile, iar femeia nu s-ar gândi niciodată “ah, vrea doar sa fim prieteni, o să ieșim împreună și o sa jucăm la bingo”.
Diferențe de crezuri între direct și indirect
Diferența e și la nivel de mentalitate. Poți să vorbești ce vrei cu femeia, dar asta e diferența: întreaga secvență a tranzacției devine diferită din punctul de vedere al întâlnirii acelei femei. Acum, o să ducem ideea asta mai departe. Care e diferența enormă?
O mentalitate directă e atunci când lucrezi sub ideea că ești la fel de bun ca tipă și poate chiar mai bun decât ea.
O mentalitate indirectă e atunci când nu ești destul de bun pentru ea, e deasupra ta cumva și trebuie să dovedești că ești demn de atenția ei.
Asta e diferența.
Simplu, nu?
Poți să începi conversația cu ce vrei. Să spunem că vorbești de ceva obișnuit, gen un film pe care l-ai văzut zilele trecute. Comportamentul tău, limbajul trupului, tonalitatea, emoțiile, și crezurile trebuie să dovedească faptul că simți că ești la fel de bun ca ea. Nu trebuie să spui “sunt la fel de bun ca tine”. Demonstrezi lucrurile astea în mod non-verbal.
Să extindem exemplele folosind câteva scenarii:
Scenariul 1. Întâlnești o tipă obișnuită (poate chiar mai grăsuță cu câteva kile) și simți că ești mai bună decât ea și chiar mai frumos decât ea. Ai vreo problemă să te duci la ea și să vorbești cu ea într-un mod normal și relaxat? Nu! Majoritatea n-au nici o problemă, chiar și cei mai timizi. Vreau să-ți imaginezi un tip la 4 ace în club, care abordează o tipă obișnuită. Îl vezi cum se apropie de tipă și face cunoștință. Ce crezi? Te gândești că are așa multă valoare încât nu are nevoie să ceară vreo opinie.
Următoarea situație, scenariul 2: Întâlnești o tipă de-a dreptul superbă. Dintr-o dată, ești nervos, începi să-ți faci scuze de ce nu ar ieși cu tine, începi să simți anxietatea cum crește. Nu ai “destul de multă valoare”, nu ești destul de bogat, nu ești destul de frumos, deci nu crezi că poți să te duci spre ea și să pornești o conversație în același fel cum ai făcut cu tipa trecută. De ce? Pentru că simți că nu ești destul de bun!
Dacă ai fi un rege sau un prinț călare pe cal, n-ai avea anxietatea asta. Ești prințul ăla și tipa asta frumoasă e dreptul tău din naștere. “Nu e nimeni mai bun pentru ea decât eu” ar trebui să fie vehiculul la care să te gândești. Nu cred că femeii i-ar plăcea mai puțin dacă nu le-ar băga insulte după insulte să le scadă valoarea. Asta e doar o formă de nesiguranță de sine, în mod normal.
Concluzie
Trebuie să decizi singur care este scopul tău în viață. Trebuie să decizi singur cum vrei să-ți trăiești viața. Vrei să fii tipul care trăiește fără frică sau tipul care se furișează pe sub radar?
Indiferent ce te decizi să faci, dă-ți seama de paradigma sub care trăiești și restructurează-ți calea astfel încât să fie aliniată cu idealurile tale. Vrei o cale unde înveți 121 de pași să obții femeia sau una unde te transformi ca persoană?