
Termenul „androgin” este un termen derivat din limba greacă andras (om/bărbat) și gyne (femeie) și conține un set de trăsături feminine și masculine.
Fiecare dintre noi, bărbat sau femeie, are atât calități interioare masculine cât și feminine. Bărbații pot purta cerceii, pot îmbrățișa cu tandrețe și pot dansa frenetic în pădure. Femeile pot schimba uleiul la mașină, pot acumula putere politică și financiară și pot boxa în ring. Bărbații pot avea grijă de copii. Femeile pot lupta pentru țara lor.
Prin intermediul energiilor specifice oricine poate genera atitudini masculine sau feminine, deși s-ar putea să aibă o preferință mai puternică spre a se exprima într-o manieră sau alta.
Fiecare din noi avem atât o parte masculină cât și o parte feminină. Unii au o parte feminină mai dezvoltată, alții au o parte masculină mai dezvoltată. Echilibrarea parții masculine o poți face prin revigorarea parții artistice de desen, dans, muzica sau alte activități care îți dezvoltă creativitatea.
Barbații la un momentat dat când se căsătoresc realizează că trebuie să fie buni la toate. Să știe să gătească, să grădinărească, chiar și să schimbe un scutec.
Toți oamenii au atât calități masculine cât și feminine, pe care le-ar putea folosi în orice moment – de exemplu, ca să fie mai duri la serviciu sau ca să aibă grijă de copii – majoritatea bărbaților și femeilor au totodată și o substanță mai masculină sau mai feminină. Și asta se vede în distracțiile pe care le aleg regulat, precum și în jocurile și manifestarile sexuale pe care le preferă.
Gândește-te puțin. Ai vrea să fii cucerit de o tipă sensibilă și puternică sau să o simți abandonându-se și leșinând în brațele tale? S-ar putea să le vrei pe amândouă…în momente diferite, dar de cele mai multe ori ce te excită? Ești la fel de excitat de o tipă care e mai slabă din punct de vedere fizic decât tine sau de una care este mai puternică, sau exact la fel de puternică?
Da-ți răspunsul pentru tine, nu e nevoie să îl scrii într-un coment.
Referitor la partea genetică, Jung spunea că orice bărbat are hormoni și cromozomi feminini, ca și femeile de altfel, au un set de caracteristici psihologice care constituie un element minoritar în ele. Partea feminină a bărbatului este numită anima, iar partea masculină a unei femei se numește animus.
Atracția sexuală se bazează intotdeauna pe polaritatea sexuală, care exprimă acea forță a pasiunii care se produce între polul masculin și cel feminin.
Referitor la partea de aspect exterior vis-a-vis de cum se manifestă aceste polarități?… Găsim că în zilele noastre silul feminin și masculin este reflectat fie prin stil, vestimentație, preferințe, manierisme, limbajul trupului, obiceiuri, hobby-uri. Un mix al elementelor de mai sus atât masculine cât și feminine rezultă stilul androgin.
Întâlnim persoane de sex feminin tunse scurt, cu accesorii rigide și îmbrăcate într-o cămașă de forță, mare, largă – spunem despre aceste persoane că sunt androgine. Sunt acele femei care găsesc o forță în etalarea stilului masculin și care vor să emane asta deși ele prin natura lor sunt femei și așa ar trebui sa se poarte. Dar asta nu înseamnă că e ceva bun sau ceva rău.
Întâlnim persoane de sex masculin, cu blugi mulați, cu parul lung, fie prins în codiță, iar pe deasupra acești „bărbați” sunt epilați.
Trăim într-o societate unde inversarea polarității este evidențiată și întâlnită de la nivel local pana la nivel național și european de unde și războiul dintre sexe, divorțurile în floare și neînțelegerile și disfuncționalitățile invizibile din cuplu.
Referitor la acest tabel hai să lamurim un aspect care pe mine unul mă amuză dar mă și exasperează.
*Epilatul – este un tabiet fără doar și poate tipic feminin. Fără discuții! Asta nu înseamnă că nu trebuie să te epilezi la subraț. Nu trăim în epoca de piatră.
-Pensatul – tabiet atât feminin cât și masculin, diferă forma.
-Bronzatul – tabiet, atât feminin cât și masculin.
-Sandalele – încălțăminte tipic feminină, tipic masculină.
-Cămașa roz – stil feminin; Nu am purtat, nu port și nici nu o să port vreodată cămașă roz și nici nu recomand. E de-a dreptul ridicol.
În loc de concluzie
Atât bărbații cât și femeile au căutat să-și echilibreze manifestările specifice masculine și respectiv feminine. În America, în anii ’60, bărbații au început să își scoată în evidența latura feminina. Au renunțat la atitudinea lor rigidă, unidimensională și au adoptat moda parului lung, a hainelor pline de culoare, deschidere fața de natură, muzica și un stil de viață mai lipsit de griji, mai spontan și totodată mai senzual. Au apelat, de asemenea la mai multe mijloace de imfrumusețare și sporire a strălucirii, energiei, aspecte care au condus gradat la amplificarea laturii lor feminine și atunci când s-a întrecut măsura, la o vădită efeminare.
Între timp, multe femei făceau tocmai contrariul. Iși sporeau latura masculină, care la nivelul caracterului omenesc, se manifesta de exemplu prin hotărâre, claritate a scopurilor, simț practic. Astfel femeile au câștigat gradat independența financiară și politică.
MANUEL.