4 Motive pentru care pierzi bani. Esti pregatit pentru urmatoarea criza financiara ?
4 Motive pentru care pierzi bani. Esti pregatit pentru urmatoarea criza financiara ?

4 Motive pentru care pierzi bani. Esti pregatit pentru urmatoarea criza financiara ?

4 Motive pentru care pierzi bani. Esti pregatit pentru urmatoarea criza financiara

4 Motive pentru care pierzi bani. Esti pregatit pentru urmatoarea criza financiara?


Banii sunt doar o valoare de schimb.

Tot ce stii despre bani este gresit. Probabil ca ai ideii preconcepute despre bani, despre ce inseamna banul si cum si pe ce trebuie s ail cheltuiesti. Nu exista educatie inca in scoli despre educatie financiara prin care sa te invete in mod intelligent cum sa faci afaceri profitabile si investitii avantajoase. Daca ai vreo legatura apropiata cu politica, indiferent ca esti de stanga sau de dreapta, e bine sa nu te increzi in partide si in oameni pentru ca vei fi tradat in cele din urma. Poti apoi sa-ti masori IQ-ul financiar si sa ai regret pentru ca puteai sa fii mai destept emotional. Cu cat esti mai destept emotional cu atat vei castiga bani. Cu cat esti mai prost emotional, impulsive – cu atat vei pierde bani.

Iata cateve motive pentru care pierzi bani:

1. Esti prea mandru si arogant.

Madria si aroganta sunt corelate cu dorinta ta imatura copilareasca, de altfel de a te razbuna.  Prea multa stima de sine de sine atrage mandria, care evident este o extrema daunatoare. E bine sa ai mandria ta de barbat si aici nu ma refer la cea din pantaloni – atunci cand stii ca ai dreptate. Dar daca stii ca ai gresit, ca barbat matur, iti vezi de treaba ta si nu iti consumi timpul banii si energia pe lucruri mediocre.

Faptul ca este sensibil ca o domnisoara la cel mai incocent comentariu – denota cum ai fost crescut. In liceu sau in facultate, pentru ca erai presul facultatii, ajuns odata la maturitate tiranul din interior s-a dezvoltat si a cautat sa compenseze.

Am avut un job prin 2011 ca inginer, iar administratorul era un tip de 40+, rigid. Avea o raceala emotionala in glas si cauta sa pastreze o anumita distanta psihologica. Eu eram un tip razgaiat si mai tot timpul il contraziceam. Nu ma certam, dar vorbeam frumos. Nu prea m-am inteles cu el si la un moment dat m-a concediat. Ceea ce am apreciat la el e ca nu a cautat sa se razbune sub nicio forma. Cand l-am intrebat pe unchiu meu care era collaborator cu el, cum e domnul administrator ca barbat… mi-a spus ca era barbat acum 20 de ani. Omul era si vanator. Era un barbat puternic. Si matur din care am avut de invatat ceva.


2. Crezi ca banul trebuie sa circule.

Vezi. Gandesti prost aici si tocmai de aceea ai pierdut bani pe banda rulanta. Banul nu trebuie sa circule. Banul e facut sa il cheltuiesti cu inima dar si cu creierul. Daca iti bati joc de bani, drept consecinta vei pierde si mai multi bani. Dumnezeu iti da. Dar in momentul cand vede ca iti bati joc de bani, iti ia si mai multi bani si te pune cu botul pe labe.3. Te prosteste o prostituata si iti ia mintile.

Femeile nu au putere in societate. Dar pentru ca detin un vagin pot sa prosteaca antreprenori cu bani sa se razbune in locul ei, iar ea la schimb sa ofere afectiune si sex. Doar un barbat slab va simti competitie si mai ales gelozie care apropos e un semn de slabiciune vis-à-vis de o tipa pentru care un alt barbat nu va da nici 3 lei pe ea pentru ca e o petarda de la tara, urata.4. Iti asumi riscuri necalculate ca nebunul.  

Pentru ca esti pe o pozitie aparent de putere si ai facut niste bani, te crezi buricul pamantului pentru ca ti-ai creat niste relatii prin politica si prin politie, te hazardezi ca nebunul sa faci experiente sociale crezand ca in final nu vei plati pentru asta pentru ca tu ai cunostinte si relatii. Iar in loc sa iti vezi de afacerea ta, iti consumi energia aiurea pe lucruri nepotrivite. Nici nu comunici direct, esti pasiv agresiv si esti mult prea orgolios ca sa renunti odata la egoul tau.

Tu si falimentul. Exista viata dupa ce ai fost „omorat” financiar?

Pentru ca stai cu nasul doar in dezvoltare personala ai dezvoltat un sindrom al naivitatii caracteristic 70% antreprenorilor care au mintea spalata doar cu teorii si mai putina practica. Citeste beletristica, citeste si altceva si vei avea mintea mai flexibila.

Gandeste-te ce poti sa faci mai bine data viitoare si invata ceva din faliment, dumb-ass!

Masculinist-Email-Service-sub-Articol

Descoperă conținut exclusiv și bucură-te de beneficii speciale!

Abonează-te pentru articole exclusive și primești gratuit ghidul meu special.

Mulțumesc că te-ai abonat. În curând vei primi prin email și ghidul gratuit. Verifică și folderul spam!

Verified by ExactMetrics