INTEGRITATEA – Trăsătura 1 a Barbatului Masculin
Integritatea e piatră de temelie pe care e construită fundaţia unui bărbat adevarat masculin.
Ceea ce îl face pe un bărbat să fie considerat bărbat autentic e despre a avea un set bine definit de valori şi principii de la care nu se abate şi le respectă cu sfinţenie în orice context social. Spunem despre acest bărbat că are coloana vertebrală. Poate sta drept şi neclintit în faţă oricărei persoane cu onoare. Este respectat şi demn de respect pentru caracterul lui nobil care e bazat pe o anumită conduită morală. Din momentul în care își încalcă princiipiile şi valorile personale, caracterul şi integritatea devin slăbite iar el ca individ începe să nu mai aibă credibilitate şi respect în ochii oamenilor care contează pentru el.

Poate te întrebi… ce treabă au principiile, valorile personale şi integritatea cu atracţia ta faţă de sexul feminin? Au o importanță majoră. Mai mult decât pot majoritatea băieţilor obişnuiţi să realizeze asta. Fii realist, nu te păcăli pe ţine însuţi. Este mult mai bine să îţi menţii în mod constant principiile care nu sunt atât de drepte şi virtuoase decât să te abaţi de la ele în mod frecvent sau să fii în contradicţie cu ele tot timpul.
Câteva exemple pertinente.
Exemplu 1.
-Deteşti în totalitate fumatul.
Însă atunci când te întâlneşti cu un fotomodel care îţi propune să fumezi substanţe ilegale, tu eşti super încântat şi nu ai tăria de caracter să verbalizezi o contrazicere, nici măcar să o tachinezi dezabrobator.
Exemplu 2.
-Asculţi indie şi techno. Stilul ăsta de muzică e în concordanţă cu personalitatea ta.
Ea ascultă jazz.
Ca să o impresionezi şi să-i cauţi aprobarea… îi spui că asculţi şi tu jazz, că aşa e cool. Dacă ea ascultă jazz asculţi şi tu jazz, chiar dacă tu nu te dai în vânt după muzica jazz.
Vezi? Sunt mulţi bărbaţi care nu rămân integri faţă de ei. A rămâne integru faţă de tine înseamnă a rămâne fidel valorilor şi principiilor tale de bază.
Tratează toate femeile la fel. Fă abstracţie de frumuseţea fizică. Şi ele au defecte şi calităţi, stai liniştit. Efectul asta de hallow e iluzoriu şi distorsionează realitatea aşa cum e ea. Efectul de hallow cosmetizează realitatea şi o face să arăte ridiculă. Fii conştient de efectul de hallow. Când ţi se pune pata pe una, e posibil să-ţi înmoaie principiile şi să deviezi de la natura ta masculină. Că mai apoi să constaţi că te-ai îndrăgostit de cine fix de cine nu trebuia.
Stai drept!
Cu o tipă de 7 – bărbaţii prind curaj şi îşi dau voie ei înşişi să rămână 100% autentici.
Cu o tipă de 10 – întrebarea mea pentru tine e cât îţi păstrezi din autenticitate?
Când ai de-a face cu o tipă care minte de la o poştă, suprinde momentele alea, fă mişto de ea. Fii radical de onest şi spune-i pe un ton semi-jucăuş: „Eşti o mincinoasă! Cu mine nu ţine vrăjeală asta!”. Deghizeaz-o şi dezbrac-o de toate minciunile gogonate!
Stai drept!
Știi și tu și eu că astăzi nu se mai găseşte cuvântul cinste ca în trecut. Înainte era mai multă cinste şi onoare.
Să luăm alte exemple:
În familie…
Andrei este un bărbat de casă care are o companie de imobiliare. Uneori se întâmplă să termine programul mai devreme cu 2-3 ore. Se regăseşte citind, înainte să ajungă acasă. De frică să nu caute dezaprobarea soţiei lui, se abţine să spună cum şi-a petrecut după-amiază. Ironia situaţiei este că Andrei nu are nici un motiv să-şi mintă soţia. Crede el că e mai perspicace faţă de soţia lui care e mai mică cu 12 ani față de el şi o poate duce de nas? Hmmm…tu ce crezi după mintea ta, îl duce un pic mintea pe Andrei al nostru, măcar un pic aşa… să spună minciuni directe pe faţă? Ce îl costă să spună verde în faţă ca un bărbat? Nimic. Abosulut nimic. Se minte şi pe el şi o minte şi pe soţia lui, trăind o relaţie bazată pe frică şi pe compromis.
În carieră…
Când intenţionezi să spui sau să faci ceva care nu e în codul etic al profesiei tale iar tu eşti conștient de asta. Nu acţionezi confort eticii muncii pe care o prestezi, sau plănuieşti nişte acţiuni malefice care e un atac la bunăstarea şi identitatea românească în detrimentul unor beneficii politice necurate. Ţi-e frică să faci asta, probabil te simţi mizerabil pe din interior. În plus, te pune teribil pe gânduri asupra altor consecinţe severe pe care nu vrei să se mai repete. Şi nimeni nu îşi doreşte asta. Decizia cea mai bună în situaţia de faţă e să renunţi COMPLET la genul asta de acţiuni imorale care nu aduc niciun beneficiu moral, spiritual sau intelectual nici deoparte nici de cealaltă parte a baricadei. A anula suspiciunile de la baza şi a rămâne consecvent şi rigid până la capăt cu decizia ta, e soluţia cea mai sănătoasă.
Ori de câte ori eşti în contradicţie cu tine şi eşti pus să faci ceva ce nu intră în valorile tale personale – practic îți violezi valorile. Ai ca valori: integritatea şi moralitatea, iar un politician, să zicem prin absurd, că, încearcă să te corupă în schimbul unei sume de 20 de euro sau 500 de euro să susţii atacturile teroriste origanizate. Ai nevoie de bani știu, dar de valori nu mai ai nevoie? Pentru 20 de euro simţi că l-ai prins pe Dumnezeu de picioare?! Şi uite aşa eşti prins între ciocan şi nicovală, renunțând la valorile şi masculinitatea ta în scopul unor beneficii meschine de care te simți vinovat oricum.
========================================================
INTEGRITÁTE s. f. 1. Însuşirea de a fi integru; cinste, probitate; incoruptibilitate. 2. Însuşirea de a fi sau de a rămâne intact, întreg. 3. (În sintagma) Integritate teritorială = principiu de baza al dreptului internaţional potrivit căruia fiecare stat are dreptul să-şi exercite deplin şi nestingherit suveranitatea asupra teritoriului sau. – Din fr. intégrité.
• sursă: DEX (2009)
=========================================================
A acţiona consecvent ghidat din interior spre exterior înseamnă a rămâne drept.
A te suci ca la Ploieşti nu înseamnă a rămâne drept.
Sunt unele profesii sau mulţi-naţionale care testează viitorii angajaţi la capitolul integritate să vadă cum stau. Integritatea o regăsim ca o valoare fundamentală în diverse profesii înalte. Sunt unii care odată ce au intrat în sistem, depun jurământ pentru astfel de valori. Iar ele nu se negociază. Nu se merge cu jumătăţi de măsură. Pur şi simplu aşa e făcut sistemul.
Azi sunt integru, mâine nu. Jumătate de zi sunt sincer, cealaltă jumătate spun minciuni. Ziua dansez la buric şi mă prefac că nu aud bine, iar noaptea am urechi mari de elefant.
Trăind o viaţă cu integritate e mult mai onorabil decât să trăieşti o viaţă plină de miniciuni, manipulări distorsiuni şi iluzii. Asta te face să fii tot timpul în gardă şi te oboseşte pe din interior.
Cultivând integritatea, te vei ajută să îţi recapeţi onoarea şi respectul nemărginit faţă de ţine.
Băieţii de treabă de obicei sunt adepţi să-şi construiască definiţii pentru care să justifice comportamentul lor. Ştim cu toţii că cel care e sincer în final e mai apreciat decât cel care spune minciuni pe bandă rulantă. Pentru simplu fapt că eşti sincer vei fi apreciat şi iertat, chiar dacă ai tăria de caracter să joci la limită de cuţit. Din pură curiozitate şi atât – pune-l pe cel mai bun prieten sau colaborator de-al tău să joace la cacealma şi abia atunci ai să vezi în el – fără a-l subestima – curajul de a avea integritate şi a rămâne fidel până la capăt.
* Tu, unde ai fost integru în viaţa ta?
* Unde trebuie să ai mai multă integritate?