Arta de a Călători se Învaţă
Arta de a Călători se Învaţă

Arta de a Călători se Învaţă

Arta de a Călători se Învaţă

În fiecare oraș, zonă turistică din România sau din altă țară unde am călătorit sau locuit – am găsit ceva interesant și unic de oferit. Încă din liceu instinctul de a explora teritorii noi, m-a îndemnat să-mi formez un obicei de a călători cât mai des posibil. Am format un grup de prieteni și am început să explorăm cele mai înalte piscuri montane din zonele învecinate de orașul nostru. Nu ne-a plăcut să mergem ca pensionarii până la Dorna spre exemplu, să ne dăm jos din tren, iar la 150 de metri, cabana pregătită cu grătar și bere. Tu îți dai seama ce distracție e asta? Oricum, nu agreez și nu am agreat genul ăsta de distracție niciodată, ca să fiu sincer.

Traseul montan – proba practica de testarea a autenticității și a viitorului partener de business.

Într-o mini-excursie de grup, cad toate măștile. Nu ai cum să te mai ascunzi de tine însuți, să fugi de cine ești, să joci roluri, pentru că totul grupul te poate provoca până te arăți așa cum ești tu. Perioada propice când iese la suprafață caracterul unui om. Dacă vrei să îl vezi cum e acel om cu adevărat, faceți o escapadă la munte. Atunci vezi respectiva persoană cât de autentică sau cât de falsă este.

Pe viitorul tău colaborator de afaceri, ia-l într-un traseu montan pe Ceahlău,  Rarău,  Vf. Omu, traseu montan să fie. Acolo îi vezi motivația, anduranța, spiritul de echipă.

 Cei mai mulți oameni bogați pe care i-am întâlnit ajunși la o vârstă și-au făcut un obicei de a călători în lung și în lat tot ce era interesant de văzut. Prima oară tot ce era imperios necesar de văzut din țară, apoi au continuat cu orașele celebre din Europa, finalizând pe continente.

Iași – oraș cultural, viață de noapte, orizonturi diverse, paradisul femeilor, oameni faini.

București – capitală, viață de noapte, orizonturi multe, bărbați bogați, oameni călduroși.

Din Europa, cel mai mult ce îmi place să vizitez și să descopăr capitalele. Sunt năpădit de o curiozitate academică de fiecare dată când aterizez într-o capitală nouă.

La ce mă refer mai exact?

Capitalele îmi oferă o perspectivă largă și totală a ceea ce înseamnă țara respectivă. Acolo consider că, este tot ce e posibil și imposibil de văzut, de gustat, de fotografiat, de testat și de ce vrei tu. De exemplu, nu poți să vizitezi un oraș de 200.000 de locuitori din Anglia și vii la mine să îmi vorbești la modul general că englezii sunt reci și conservatori de fel. Mergi în capitală, de acolo se dă tonul în materie de toate trenduri, acolo s-a inventat șmecheria, de acolo pornește totul.

Și apoi, ce poate fi mai fascinant decât să călătorești într-o țară care e nucleul de bază, miezul unde toți artiștii tăi favoriți frecventează des acel oraș. Să ai oportunitatea să îi întâlnești în persoană. În plus poți face cunoștință cu rădăcinile tale de proveniență.

Tot călătorind și călătorind, am descoperit că masculinitatea e sinonimă cu libertatea.

Masculinitate = Libertate

Libertatea e ca un fel de binecuvântare a masculinității.

Libertatea o simți prin toți porii, cu toată ființa ta când ești departe de locul natal.

Când ești în altă țară.

GATA CU JOACA!

Ești un adult funcțional pe cont propriu la volanul vieții tale. Ai liberul arbitru să faci ce vrei, când vrei, unde vrei cu cine vrei cu simț de răspundere și evident respectând normele sociale. Refuzi să cauți aprobarea părinților. Ești capabil să iei decizii înțelepte de unul singur. Ești propriul tău coach. Libertatea, responsabilitatea și autonomia în astfel de contexte te forțează să îți conturezi caracterul.

Mesmerizat de călătorii

Călătoriile, excursiile, aventurile spontane îți oferă prilejul de a ieși din zona ta de confort. Ieși din cadrul în care te-ai obișnuit și intri într-o lume total nouă. Poate trebuie să conduci pe partea opusă a carosabilului, iar când traversezi strada să te uiți în partea opusă față de cum ți-a intrat în automatism, să gândești în limba de proveniență, să accepți încântat diversitatea multiculturală pe care ți-o poate oferi o capitală de talie europeană.

Fiind înconjurat de un oraș vibrant, care emană o energie fantastică în jur, vezi ceva nou, auzi ceva nou, simți ceva nou, guști ceva diferit. Zgârie norii care strălucesc și duduie de corporatiști, muzica energizantă în pub-ul de alături, vremea asemănătoare unui gri de Bacovia și parfumul naturii care e pur și simplu revigorant.  

Imaginează-ți savurând un ceai verde în centrul unei capitale, iar pentru o clipă să te oprești din tot filmul tău și să conștientizezi cu cele 5 simțuri că ești într-un loc special și abia aștepți să descoperi frumușețea nebănuită a acelui oraș și că viața asta e chiar mișto.

Învăluit așa într-o fericire lejeră, neclintită și matură, care e bine controlată în interior. Mai ales că e adaptată la noile instrumente cu noua tehnologie de elită. 

Să organizezi excursii cât mai des posibil cu siguranță te face dacă nu mai creativ, cel puțin mai deștept. Când vii dintr-o excursie, vei fi înzecit mai bogat în interior. Probabil și cu perspective mai fresh.

Într-o călătorie, poți vedea detașat cum te-ai desprins din filmul în care erai, ca un fel de ZOOM OUT. Poți vedea acele puncte oarbe din viața ta. Ei bine, când erai în centru zonei tale nu le puteai vedea pentru că erai într-un cadru restrâns.  E ca și cum ai fi în vârful unui munte și te-ai privi pe tine cu un binoclu, cel de care stă la baza muntelui și ai vedea cu claritate imaginea de ansamblu din viata ta ori o piesa lipsă din puzzle care vine ca un A-ha.

Întorcându-te din acea călătorie și revenind în același loc unde ești ești în zona ta de confort, familiară ție atunci îți dai seama cât te-ai schimbat. Vei observa prin felul cum te simți în anumite locuri sau circumstanțe față de cum te simțeai acum 1 an în acel loc.  

Acum ești în elementul tău. Ești conectat cu sinele tău autentic. Iar starea asta de omniprezență face parte din viața ta clipă de clipă într-un mod mai centrat sau mai matur.

Nu uita bărbate, dacă rămâi în același loc nu ai cum să progresezi. Progresul vine la pachet când ieși din zona ta de confort.
 
Poate e nevoie să schimbi orașul în care trăiești, sau cine știe, poate chiar țara. Tu știi mai bine ce e mai bine pentru tine și ce e important pentru tine în perioada asta.

Sper că ți-am oferit măcar o idee aplicabilă din acest articol.

Rămâi cu rădăcinile bine înfipte în frame-ul tău și Construiește-ți un lifestyle de nomadic cât mai rapid!

Ce mai aștepți?

Manuel Tucaliuc

You cannot copy content of this page!

www.masculinist.ro

Descoperă conținut exclusiv și bucură-te de beneficii speciale!


Abonează-te pentru articole exclusive și primești gratuit ghidul meu special.

Mulțumesc că te-ai abonat. În curând vei primi prin email ghidul gratuit. Verifică și rubrica Spam!

Verified by ExactMetrics