Felul cum arati reflecta stima ta de sine!
E foarte clar ca felul cum arati indica stima ta de sine, cat de mult iti pasa de tine, de corpul tau si cat de mult te iubesti pe tine insuti.
Eu am realizat ca e foarte usor de bagat mancare in gura. Dar e foarte greu de dat jos kilogramele in plus.
Nu tot ce e bun la gust e sanatos. Ex: shaorma e buna la gust, dar nu e o mancare sanatoasa.
Am observat ca foarte foarte foarte multa lume nu stie sa se antreneze. Au vazut un program de antrenamet pe net si apoi il pun in miscare la sala fara rezultate concrete. De ce? Pentru ca fiecare om e construit diferit, are un ph diferit, are o structura diferita a corpului, a metabolismului etc.
Am vazut la sala, tipe cu un tartan cat casa poporului, pline de celulita, dar si tipe slim cu celulita. Am vazut tipe cu corp deformat – fund bombat si talie larga si picoare de culturist care aratau ca dracu. De obicei aceste femei nu stiu sa se antreneze. Am intrebat o tipa la sala: vrei sa fii FIT sau sa ai muschi pe tine? Nu a stiut ce sa-mi raspunda, saraca! Unele vin cu antrenor de acasa, el le incalzeste apoi altu face sex cu ele.
Aerobic versus anaerobic
Anaerobic inseamna ridicarea de greutati, flotari, genoflexiuni care construiesc muschi si rezistenta fizica punand presiune asupra fibrelor musculare.
Aerobic, in schimb reprezinta un termen folosit pentru a descrie o gama dilatata de activitati precum ciclismul, alergatul, inotul sau chiar mersul pe jos, care cresc ritmul cardiac si fluxul respiratiei pentru un anumit interval de timp.
CELE 3 TIPURI SOMATICE:
1- Ectomorfi [inalt, slab si cu articulatii fragile, membre lungi, pun greu kg si slabesc usor.]
2- Mezomorfi [masa musculara mare, umeri lati, solduri inguste, strat adipos subtire, castiga usor masa musculara, slabesc la fel de repede.]
3- Endomorfi [Oasele groase, bazinul si umeri lati, strat mare de grasime, pun in greutate dar greu sa si piarda grasime.]
LECTIILE INVATATE DE 22 DE ANI DE SPORT :
#1 Ultimele repetari sunt cele mai intense si cele mai importante. Ele sunt cele care te definesc si cele cu care cresti in masa musculara. Termina in forta antrenamentul.
#2 Daca nu transpiri destul – inseamna ca nu te antrenzi k-lumea. No pain no gain.
#3 Balansul caloriilor > exemplu > arzi 500 de kalorii pe banda de alergat, iar daca ajungi acasa si te alimentezi de 500 kalorii, ramai la fel; daca tii regim si mananci de 300 de calorii – slabesti; daca mananci 600 de kalorii – te ingrasi. Can asta e teoria cresterii masei musculare vs. slabit;
#4 Suplimentele nutritive sunt suplimente. Ele nu trebuie sa inlocuiasca masa. De aia se numesc suplimente pentru ca pe langa mancare ele sunt in plus. Mancarea e baza. Somnul si odihna de asemenea. Totusi daca esti un barbat ocupat si nu ai timp sa te alimentezi si vrei sa se absorbe mai rapid proteina in corp, iti recomand un isolat de proteina pura din zer de la firma Scientec.
#5 Culurismul intareste tendoanele, asta e un aspect care nu imi place; mie imi place sa fiu flexibil
#6 Degeaba ai muschi mari daca ai creier mic. In opinia mea nu trebuie sa ai bratul de 44cm, spatele ingust si picioarele mici. Ideal ar fi sa ai toate grupele de muschi dezoltate simetric.
::Performanta mea::
Pe banda de alergat:
*inclinarea > 2.7
*calorii > 500
*distanta > 6 kilometri
*durata > 60 de min. in continuu
*viteza > 11.1 km/h
Succes in antrementele tale de forta!