DESPRE PRIETENI ADEVARAŢI.
DESPRE PRIETENI ADEVARAŢI.

DESPRE PRIETENI ADEVARAŢI.

DESPRE PRIETENI ADEVARAŢI.

Ti-ai pus vreodata intrebarea: ce inseamna sa fii un prieten adevarat?

Uita-te in oglinda si adreseaza-ti serios intrebarea asta: ce inseamna pentru mine sa fiu prieten adevarat?

Nu te prefa.  Te prefaci degeaba.

 ….pentru ca intuitiv tu stii bine cat mai ai de lucrat la capitolul asta. Iar daca te minti, te minti pe tine insuti, oricum nu te vei simti bine pe din interior.

Bineinteles, daca nu ai o empatie selectiva.

Da-ti un raspuns pentru tine. Nu incerca sa il justifici distorsionat, intr-un mod fals emotional sau ilogic – fata de nimeni.

Eu stiu ca prietenii exista de 2 feluri: (e adevarat s-ar putea sa fiu mai fixist!)

Fie e prieten adevarat fie e neprieten. Nu exista : eu sunt prieten, dar pe jumatate. Jumatate sunt prieten, jumatate m-am transformat intr-o tarfa masculina.

Iar acea tarfa masculina care iese la suprafata, ascunde partea intunecata din acea persoana si anume narcisismul, egoismul, profitarea de unele oportunitati si transformarea lor intr-o oportunitate plastica cu un spectru LARGIT si o gama larga de nuante.

Ceva de genul asta:

“Tu stii la ce nivel sunt eu? Pfoai! Ultimate! Dar hai sa ma prefac ca sunt modest, empatic si cu bun simt. “

Testezi prietenia adevarata dintre tine si un prieten pe care il consideri prieten de multi ani pe urmatoarele subpuncte:

1- Loialitate/Bani (da-i o nota de la 1-10)
2- Integritate (da-i o nota de la 1-10)
3- Femei (da-i o nota de la 1-10)

Fa media, iar daca iti da cu virgula – nu e bine.

Cand ma uit in spate la comunitatea de seductie si la tovarasii de breasla cu care ma potriveam la a aborda 2 maimute preistorice cu hormonii in buzunar, imi dau seama ca noi ca niste baieti razgaiati si dornici de afirmare in modestia noastra nobila  –  eram radicali de sinceri, iar asta intarea increderea, loialitate si prietenia adevarata dintre noi.   

Astazi, sinceritatea deranjeaza si e privita ca o naivitate, mai ales in lumea tembela in care traim. In zilele de azi lumea e radicalizata, psihopata, manipulata ca marionetele, cel putin in spiritul asta bolnavicios e educata si parca de azi pe maine, asa de odata, orice natarau si orice pitipoanca de oras/de la sat a devenit  mai dezghetat/a din punct de vedere social, emotional si psihologic.

Banul primeaza in fata la orice.

Nu conteaza ce trebuie sa faci.

De vine unul la tine si iti spune: Eu sunt Dumnezeu tau adevarat. De mine trebuie sa asculti daca vrei sa fii sanatos, fericit si sa faci bani in continuare in cariera.

Probabil in capul tau iti spui: cine o mai fi si nebunul asta?

La cati nebuni sunt pe lumea asta care se cred Dumnezei, de cine trebuie sa mai asculti ce e bine si ce e rau?

Nu dezgheta niciun flacau, pentru ca dupa aia o sa te inunde cu „desteptaciunea” lui.

Asta nu inseamna ca nu esti sincer ci ca stii sa-ti tii secretele pentru tine.

Prieten afli cine ti-e cu adevarat, atunci cand dai de greu, nu doar atunci cand ti-e usor. Cand ti-e cel mai greu atunci vezi care ti-e prieten cu adevarat si care nu a fost prieten niciodata.

Si ala daca e constrans de o anumita politica interna, te poate “ajuta” pana la un punct, apoi se poate suci pe motiv ca trebuie sa se desensibilizeze din punct de vedere militar sa spunem.

Prietenul adevarat e acela care daca il suni la 3 dimineata si ii spui sa te ajute, te ajuta neconditionat. Fara a complica lucrurile, fara bulshit inutil, fara scuze de 3 lei gauriti, fara coregrafii doar de dragul coregrafiilor. Stai pe un teren unde sunt doar capcane si bombe, sau mai pe romaneste spus stai cu fundu pe grenazi, dar tu esti coregraful kamikaze de serviciu care face pe-a viteazu.

Prieteni adevarati ii poti numera pe degete si ii poti considera pe 2-3 , maxim 4, din toate cercurile tale de prieteni.

Majoritatea barbatilor din moment ce ajung sa se casatoreasca, o parte din ei sunt focusati pe cariera sau daca sunt de moda veche sunt focusati pe familie, iar prietenii ocupa un loc minoritar de altfel.

Hai sa facem un exercitiu de empatie.

Gandeste-te pentru o secunda ca esti intr-un impas in viata. Ce fel de prieteni ai nevoie in momentul ala?

Daca razi – inseamna ca ceva e gresit la tine.

Prietenul adevarat e ala care simte oportunitatile din jur si le fructifica si echilibreaza intr-un mod armonios. Pentru ca stie ca daca face bine – se simte bine. Nu ai cum sa faci rau – si sa te simti bine decat daca esti pe dos, adica psycho.

Prietenul e persoana aia cu chip uman care are suficienta minte pentru a gandi, suflet pentru a empatiza si inima pentru a simti.

Selecteaza-ti prietenii cu intelepciune!

Bafta.

MANUEL.

Masculinist-Email-Service-sub-Articol

Descoperă conținut exclusiv și bucură-te de beneficii speciale!

Abonează-te pentru articole exclusive și primești gratuit ghidul meu special.

Mulțumesc că te-ai abonat. În curând vei primi prin email și ghidul gratuit. Verifică și folderul spam!

Verified by ExactMetrics