Spre dreapta : La multi ani tuturor Romanilor din intreaga Lume!  La multi ani ROMANIA!
Spre dreapta : La multi ani tuturor Romanilor din intreaga Lume! La multi ani ROMANIA!

Spre dreapta : La multi ani tuturor Romanilor din intreaga Lume! La multi ani ROMANIA!

La multi ani tuturor Romanilor din intreaga Lume!  La multi ani ROMANIA!

Spre dreapta!

Ziua României este în fiecare zi nu doar de 1 decembrie.

~

Mi-aș dori că starea asta de sărbătoare să fie în fiecare zi în sufletele românilor. Nu e nevoie să așteptăm o zi anume în calendar pentru a în-drepta un gând bun către cineva și a face o faptă bună. Cinste eroilor români și acelora care cu adevărat fac ceva pentru această țara, căci de vorbe și poezie nu ducem lipsă. Ne amintim de lucruri, fapte, oameni doar în anumite zile și asta este total greșit în viziunea mea. Oare suntem români doar azi sau de când ne naștem până murim? Oare trebuie să așteptăm Paștele, Crăciunul pentru a dărui bucurie? Oare trebuie să fie ziua îndrăgostiților pentru a iubi? Oare trebuie să vina o zi anume pentru a ne dori ca cei din jurul nostru, cei dragi să trăiască mulți ani. Asta e societatea în care trăim care încearcă a ne condiționeze din răsputeri să fim niște roboți sociali setați pe pilot automat.

1 decembrie e ziua care le trezește tuturor românilor fiori pe șină spinării. O zi care marchează istoria României. Pe 1 decembrie 1918 la Albă-Iulia s-a realizat marea Unire a Transilvaniei cu România sub personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza.  

1 Decembrie 1918 a fost ziua în care românii au înfăptuit unul dintre cele mai relevante acte istorice. Marele istoric român de renume european A.D. Xenopol aprecia că în istoria neamului românesc au fost mari acte definitorii, respectiv cucerirea Daciei de către români – care ne-a dat structură de esentă romanică, latină a poporului și limbii – și Unirea din 1918, când s-a desăvarșit statul național, marcând întreagă existență a milioane de români.

La 1 Decembrie 1918, cei 1.228 de delegați deputați ai românilor din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș prezenți în Sala Unirii au votat „unirea lor și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu Romania“. Decizia a căpătat, imediat, adeziunea entuziastă a celor peste 100.000 de reprezentanți ai românilor prezenți atunci la evenimentul istoric, în orașul de pe Mureș. Atunci și acolo s-a arătat că unirea Transilvaniei era justificată și de istoria neamului, de unitatea și omogenitatea națiunii, de rațiuni politice, economice, culturale și, nu în cele din urmă, de cele ale democrației.

Acum, pe 11 decembrie 2016 toți românii sunt îndemnați să pășească cu dreptul spre binele lor alegând parlamentarii potriviți. Pasivitatea e o atitudine care nu aduce nicio schimbare în țara asta. Românii nu mai au încredere în nicio clasă politică pentru că sunt sătui de vorbe și promisiuni. Potrivit unor sondaje de opinie de la începutul anului, acest sondaj indică ce personaje din istorie ar alege astăzi românii la guvern dacă ar fi să aleagă dintre Vlad Țepeș, Alexandru Ioan Cuza, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Decebal, Tudor Vladimirescu, românii l-ar alege pe Vlad Țepeș, urmat de Alexandru Ioan Cuza.

La multi ani tuturor ROMANILOR din Romania cat si romanilor aflati in Strainatate.
La multi ani ROMANILOR din intreaga LUME.
La multi ani ROMANIA!
La multi ani noua, ROMANILOR!

La multi ani, România. Azi, mâine și în.. fiecare zi !

Manuel Tucaliuc.

Masculinist-Email-Service-sub-Articol

Descoperă conținut exclusiv și bucură-te de beneficii speciale!

Abonează-te pentru articole exclusive și primești gratuit ghidul meu special.

Mulțumesc că te-ai abonat. În curând vei primi prin email și ghidul gratuit. Verifică și folderul spam!

Verified by ExactMetrics