UPGRADE : Ia-ți un IQ de 170 sau de 200.  Și GATA! Ai Rezolvat Problema…
UPGRADE : Ia-ți un IQ de 170 sau de 200. Și GATA! Ai Rezolvat Problema…

UPGRADE : Ia-ți un IQ de 170 sau de 200. Și GATA! Ai Rezolvat Problema…

UPGRADE Ia-ti un IQ de 170 sau de 200. Si GATA! Ai Rezolvat Problema
UPGRADE : Ia-ti un IQ de 170 sau de 200. Si GATA! Ai Rezolvat Problema

Majoritatea oamenilor nu se nasc destepti… din fașă.

Inteligenta,  este ca un muschi.  Daca nu il folosesti se atrofiaza.  La fel si cu creierul si inteligenta.  Daca exersezi zilnic ceva,  creierul se dezvolta frumos in interior.

IQ-ul nu este esential in viata.  Conteaza, insa nu asa mult pe cat conteaza  EQ-ul  (Inteligenta Emotionala): cum relationezi cu ceilalalti,  cum ii influentezi,  cum iti controlezi emotiile, cum empatizezi cu celalalt de langa tine, cum formezi o echipa etc.  Probabil ca ai observat si tu ca un tocilar care a fost absolvent de promotie nu stie sa lege 3 cuvinte, sau nu stie cum sa vanda ceva sau sa interactioneze cu sens cu sexul opus… asta pentru ca e prea introvert si prea timid si praf la capitolul INTELIGENTA EMOTIONALA.

Asa ca, de vrei sa ai SUCCES in VIATA—antreneaza-ti in fiecare zi INTELIGENTA EMOTIONALA  si INTELIGENTA SOCIALA.

Sfaturi practice si usor de implementat… despre cum sa-ti antrenezi inteligenta rationala,  citeste AICI:

> https://masculinist.ro/8-sfaturi-solide-pentru-a-ti-ascuti-logica


Inteligenta presupune sa fii destept pe mai multe domenii. Desteptaciunea  doar pe un anumit subiect pe care il stapanesti foarte bine.  Daca nu esti inteligent asta nu inseamna ca nu poti fi pe felia ta destept intr-un anumit domeniu particular.  Sa ai expertiza clara si sa excelezi intr-un domeniul nu intr-o 100.

Desteptaciunea si inteligenta se cultiva.

Din fericire, traim in era informationala, unde suntem tot mai mult bombardarti cu tot felul de informatii din toate unghiurile posibile.  Iar de aici, noi trebuie sa ai discernem informatia de CALITATE RIDICATA  fata de INFORMATIA MEDIOCRA care iti vinde aer fript, care iti serveste iluzii, cuvinte pompoase, ambalaje atractive etc. , care dupa ce termii cartea/cursul/videoclipul/podcast-ul abia poti sa extragi maxim 3 ideii fund-amentale de acolo care sunt „poate” sunt fezabile!

In ziua de azi, nu ai ABSOLUT, dar absolut – nici-o scuza sa mori prost.  De ce ?  Pentru ca poti fi autodidact.

Idee e ca – poti fi autodidcat… fara sa urmezi un curs de specialitate anume sau doar sa ai o diploma doar de dragul unei diplome pe care o atarni pe peretele din camera ta ca sa arati ca ai studiat mult si bine.

Bine, una e sa ai o diploma de acreditare de Coaching in Romania care … by the way – e pistol cu apa (mi se pare.) spre deosebire de o diploma de absolvire a unei scoli de Coaching in Londra!

Ia ti un IQ de 170 sau de 200. Si gata!  Ai rezolvat problema

Exsita mai multe tipuri de inteligenta pe care poti sa le ai in vedere si pe care POTI sa le dezvolti pe cursa lunga: inteligenta vizual-spatiala, inteligenta lingvistica, inteligenta matematica, inteligenta corporal-kinestezica, inteligenta muzicala, inteligenta interpersonala, inteligenta intrapersonala.

In cazul in care vrei sa lucrezi intr-un sistem militar …ca tot e la moda acum, un serviciu de intelligence gen sri sau sie, atunci trebuie sa bifezi cateva skilluri fundamentale. Ca viitor spion trebuie nu dar sa-ti folosesti mintea la capacitate maxima. Trebuie sa le ai pe toate 3: minte, inima si suflet. Toate trei in armonie perfecta daca se poate! Trebuie sa –ti mearga rotitele.  Trebuie sa stii sa citesti foarte bine o persoana doar cu o simpla scanare vizuala de 0,5 mili secunde in ochii tintei tale.  Sa stii sa influentezi o persoana sau o masa intreaga de oameni, sa convingi chiar si scepticii sa vada realitatea ta. Trebuie sa te pricepi chiar si la analiza grafologica, sa stii sa faci un logo, un desen sau un grafitti care electrizeaza oamenii.  Sa stii sa iti joci rolul de spion si la propriu si la figurat, sa improvizezi la nevoie, sa minti daca e cazul, sa halucinezi prin adevar sau daca esti foarte talentat la hipnoza sa stii sa il induci in eroare pe adversar , sa fii un bun iluzionist,  oare (?)

Ca viitor spion trebuie sa fii un tip bine pregatit din orice punct de vedere.  Altfel nici nu esti trimis pe teren.  Eventual ca marfa de export ca sa faca Satana misto de tine.

Ca viitor spion trebuie sa nu actionezi din IMPULS.  Trebuie sa fii un NEBUN,  dar genul acela de nebun calculat,  care analizeaza informatiile, face exercitii, testeaza, probeaza, cere parerea oamenilor, face un sondaj de opinie etc apoi ACTIONEAZA avand aceste informatii in constiinta de cauza sau in cosecinta.

E ca un doctor care anlizeaza de 9 ori si taie o singura data!

E mult de spus la capitol IQ in intelligence (servicii secrete militare!) si nu numai. . .

Cum spuneam mai sus, creierul actioneaza la fel ca un muschi, iar cheia unei minti ascutite consta in exercitii, exercitii si iar exercitii.  INTELIGENTA nu este limitata.

Studiile au demonstrat in repetate randuri faptul ca, prin instruire, limitele intelectuale se maresc in timp. Iti poti stimula intelectul zilnic citind o carte sau asigurand organismului o alimentatie potrivita.

MINTEA TA, are nevoie constant de imbolduri care sa o antreneze in activitati cognitive.  Experientele noi (viata de club, excursiile in alte tari straine), cititul, scrisul, rezolvarea unor proiecte dificile, urmarea unor studii superioare iti vor stimula intelectul.

Cu un antrenament permanent, viteza de reactie pe care o va avea creierul va fi din ce in ce mai MARE.  Este nevoie doar de putina incredere in fortele proprii. Spre exemplu, un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Michigan a evidentiat faptul ca participantii care erau constienti ca isi pot imbunatati inteligenta au avut performante mult mai multe decat cei care se considerau ingraditi de capacitatile MENTALE.

Pentru o mai buna functionare a proceselor COGNITIVE, un specialist, profesor academician si neurolog de talie internationala… are cateva indemnuri simple: un mediu social nepoluat (emisia de carbon din atmosfera cine draq o plateste? Injuraturile ?) si un climat echilibrat din punct de vedere fizic si chimic,  ore rezonabile de repaus,  dar si activitate neuronala permanenta, impreuna cu o educatie potrivita sunt elemente de care are nevoie mintea noastra pentru a functiona la capacitate MAXIMA.

Sunt mai multi factori esentiali pentru care CREIERUL nostru sa functioneze la capacitate maxima: geneticul, educatia, mediul din familie, anturajul, prietenii [spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti!], facultatea, scoala vietii, experienta de viata, cititul cartilor celor mai smechere, vizionarea unor seriale destepte etc.
 
PS: Am selectat cu grija si cu atentie TOP 10 carti una si una – pe care le fac cadou cui isi doreste cu adevarat  sa treaca la urmatorul NIVEL. Poti sa ma contactezi in privat pentru detalii suplimentare.

Antrenorul Tau pentru Succes,
MANUEL Tucaliuc

Masculinist-Email-Service-sub-Articol

Descoperă conținut exclusiv și bucură-te de beneficii speciale!

Abonează-te pentru articole exclusive și primești gratuit ghidul meu special.

Mulțumesc că te-ai abonat. În curând vei primi prin email și ghidul gratuit. Verifică și folderul spam!

Verified by ExactMetrics